انفجار بمب در  حرم امام عسگری(ع) در سامرا

گنبد حرم عسکری
 
در ادامه حملات شورشیان به مراکز مذهبی و محلات شیعه نشین در عراق، یکی از زیارتگاه های عمده شیعیان در این کشور هدف بمب گذاری قرار گرفته است.

به گزارش منابع پلیس عراق، بامداد روز چهارشنبه، 22 فوریه، مردان مسلح به نگهبانان حرم امام عسگری(ع) در شهر مذهبی سامره، واقع در حدود 90 کیلومتری شمال بغداد، حمله کردند و با ورود به این مکان و قرار دادن وسایل انفجاری در نقاط مختلف آن، باعث بروز یک رشته انفجار شدند که بخشی از حرم را ویران کرده و به گنبد طلای آن آسیب جدی رسانده است.

این انفجار زمانی روی داد که چندین نفر در حرم حضور داشتند و گرچه هنوز خبری از تلفات احتمالی این بمب گذاری منتشر نشده است، برخی منابع احتمال کشته یا زخمی شدن تعدادی از افراد حاضر در حرم را مطرح کرده اند.

در حالیکه حملات اخیر به محله های شیعه نشین به تلاش مخالفان دولت عراق برای ایجاد درگیری فرقه ای در این کشور تعبیر شده، پس از انتشار خبر بمب گذاری در حرم امام عسگری(ع)، چند هزار تن از زایران و اهالی شهر، که پرچم های ملی عراق، بیرق های عزاداری و نسخه های قرآن را در دست داشتند به خیابان های اطراف حرم ریختند و دست به تظاهرات زدند.

تظاهرکنندگان از دولت خواسته اند تا عاملان این حمله را بیابد و به مجازات برساند و تهدید کرده ند که اگر مقامات دولتی در این امر کوتاهی کنند، خود دست به اقدام خواهند زد.

از برگزاری تظاهرات اعتراضی دیگری در سایر نقاط عراق نیز خبر رسیده و تظاهرکنندگان بمب گذاری در حرم امام عسگری(ع) را محکوم کرده و خواستار مقابله با این حملات شده اند.

آیت الله علی سیستانی، از مراجع مهم شیعیان در عراق، با صدور بیانیه ای به مناسبت این بمب گذاری یک هفته عزا اعلام کرد و ابراهیم جعفری، نخست وزیر این کشور، در سخنانی که از تلویزیون این کشور پخش شد، ضمن اعلام سه روز عزای ملی، حمله کنندگان را مخالفان وحدت ملی عراق خواند.

شهر سامره محل تبعید و حرم مدفن امامان دهم و یازدهم شیعیان است که همچنین اعتقاد دارند امام دوازدهم نیز از این شهر به غیبت رفته است.

بمب گذاری در حرم امام عسگری(ع) سامرا از سوی رهبران مذهبی شیعیان و سایر مقامات مذهبی سامره به شدت محکوم شده است و اتومبیل های حامل بلندگو در نقاط مختلف شهر به پخش این بیانیه های مبادرت کرده اند.

 "احمد عبدالغفور السامرایی" رئیس سازمان اوقاف سنی‌ها بلافاصله این حمله را محکوم کرد و گفت دینامیت گذاشتن در یک مکان مقدس، اقدامی جنایتکارانه است و ما آن را محکوم می‌کنیم. 

روز سه شنبه نیز انفجار یک اتومبیل بمب گذاری شده در یکی از محلات عمتا شیعه نشین بغداد دست کم 22 کشته و حدود سی زخمی برجای گذاشت.

در حالیکه تلاش سیاستمداران عراقی برای تشکیل دولتی فراگیر با شرکت گروه های مختلف قومی و مذهبی ادامه دارد، حملات اخیر به تلاش مخالفان دولت برای ایجاد اختلاف فرقه ای و بی ثباتی در این کشور تعبیر شده است.

 

هزاران نفر از تظاهرات کنندگان در حرم تخریب شده اجتماع کردند و خواستار انتقام شدند

۱۶۴۷۲

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد